Jučer, 08.11.2023.godine u 11h, u maloj sali općine Podravske Sesvete održalo se je predavanje dr.dentalne medicine Luke Repića o higijeni i zdravlju zubi.
Također je tu bila i sestra Ines Lovrak koja je predavanje dopunila. Kratko i spontano predavanje je održano u sklopu Grupe za podršku dojenja koju redovno svaku prvu srijedu u mjesecu vodi patronažna sestra Renata Pintar. Predavanju je prisustvovalo nekoliko mama, koje su same predložile ovu temu, zajedno s bebama i starijom djecom koja su iz prve ruke mogla isprobati i naučiti kako pravilno oprati zube.
Doktor Luka je dao brojne zanimljive odgovore na pitanja mama Osvrnuo se na higijenu i zaštitu zubi u trudnoći, zatim njezi prvih zubića i higijeni općenito, o realnom stanju zubi naše sredine, o navikama higijene koje su porazne. Također, naveo je važnost upisa djece u zubnu ambulantu što prije, da se dijete navikne na redovitost pregleda i da mu to ne predstavlja stres, kao sto se to događa dok ga roditelji dovedu na pregled već sa teškom zuboboljom. Savjet je, dakle, upišite svoje dijete izabranom zubaru još dok je dijete malo, obavljajte redovno preglede, perite redovno zube,…jer o higijeni zubi ponekad ovisi i pojava drugih bolesti.