U petak, 11. listopada 2024. godine održan je stručni skup Sportmeet, u Križevcima u Razvojno tehnološkom parku, a njime je dotaknut i Svjetski dan mentalnog zdravlja koji je izuzetno povezan  i sa  ishranom o čemu su  govorili vrhunski stručnjaci na ovom skupu.

Na skupu je sudjelovala  i  bacc. physioth.Melita Kopilović, voditeljica fizikalne terapije u Križevcima koja već nekoliko godina aktivno sudjeluje  u radu Svjetske mreže Sportmeeta kao i  u aktivnostima koje se provode lokalno  u našem kraju a sa svrhom edukacije  prevencije i osvještavanja djece, mladih i roditelja te odgajatelja o važnosti fizičke aktivnost.

Kineziolozi, pedagozi, zdravstveni radnici i sportaši iz Križevaca i drugih mjesta iz Hrvatske i Portugala okupili su se na ovom međunarodnom skupu Sportmeet, koji Udruga kineziologa Križevci u suradnji s Pokretom fokolara  i međunarodnom mrežom Sportmeeta u Križevcima organizira šesnaestu godinu za redom. Tema ovogodišnjeg skupa bila je utjecaj prehrane na mentalno zdravlje djece i mladih, a tematska predavanja i radionice tijekom dana su vodili stručnjaci i sveučilišni profesori iz Osijeka, Zagreba, Koprivnice i Portugala nutricionistkinja Ana Helena Pinto koja je održala predavanje na temu Nutricionizam i mentalno zdravlje.
Prof. dr.sc.Marija Heffer , Medicinski fakultet sveučilišta u Osijeku održala je iznimno zanimljivo predavanje  na temu “Metaboličko zdravlje kao preduvijet  uspjeha a  prof.dr sc. Renata Barić sa Kineziološkog fakulteta  sveučilišta u Zagrebu  je progovorila o  problemu  poremečaja hranjenja  sportaša i rekreativaca.
Vrlo konkretne i aktualne teme  prožete sa mnogo  primjera iz prakse izazvale su veliko zanimanje publike.

Sportmeet je svjetska mreža sportaša, sportskih, zdravstvenih i pedagoških djelatnika, muškaraca i žena svih dobi, kultura, naroda, jezika i vjera, koji sport i kretanje doživljavaju kao nešto važno i pozitivno u sučeljavanju sa samima sobom i s drugima. Potiče ih želja da sportom i zdravim životom doprinesu
izgradnji ujedinjenog svijeta. Sačinjavaju je razne kategorije: sportaši najrazličitijih disciplina, sportaši amateri, ljubitelji prirode i tjelesne aktivnosti u prirodnom okružju, pedagoški djelatnici, treneri, učitelji i profesori tjelesne i zdravstvene kulture, odgojitelji u vrtićima i učeničkim domovima, studenti i diplomanti različitih grana vezanih uz sportske aktivnosti, zdravstveni djelatnici raznih specijalnosti s područja prehrane, rekreacije i sporta, mjeritelji vremena, suci, povjerenici natjecanja, voditelji i menadžeri sportskih društava i struktura, sportski novinari i djelatnici u medijima, javni i privatni upravitelji sportskih institucija, kao i sve druge osobe profesionalno i kulturalno povezane uz sportsku i edukativnu aktivnost.