Djelatnici fizioterapije prisustvovali simpoziju „Dvojbe u koštano-zglobnoj kirurgiji – naša rješenja“

Simpozij  u organizaciji Specijalne bolnice Akromion je održan u Velikoj dvorani Hrvatskog katoličkog sveučilišta u subotu, 9. ožujka 2024. godine.

Ovogodišnja tema  je nosila naslov „Dvojbe u koštano-zglobnoj kirurgiji – naša rješenja“.

Prikazani su stručno zahtjevni i znanstveno provokativni izazovi u području ortopedije, radiologije i fizikalne medicine.

Simpozij je bio namijenjen liječnicima obiteljske medicine, ortopedima i traumatolozima, radiolozima, fizijatrima i fizioterapeutima i bodovan je  od strane Hrvatske liječničke komore i Hrvatske komore fizioterapeuta.

Predavanja su bila protkana prikazima slučaja uz konkretna pojašnjenja te videozapise samih operativnih zahvata kako bi svi imali što jasniji uvid u status pacijenta te mogućnosti rehabilitacije.

Saznalo se dosta novih detalja, otkrile su se nove mogućnosti te je dobivena potvrda da fizioterapeuti rade izuzetno važan proces u liječenju pacijenata sa problemima mišićno koštanog sustava, koji su ujedno i najbrojniji pacijenti.

Sam simpozij  je uz nove spoznaje u struci  bio prilika  i za povezivanje timova iz Đurđevca i Križevaca kako bi ojačali našu suradnju, učvrstili odnose i samim time omogućili i neke nove projekte  za dobrobit struke i zadovoljstvo pacijenata.