U utorak 13. veljače na poziv Male lige Osnovne škole prof. Franje Viktora Šignjara, Virje u posjet je došao dr. Miran Huzjak koji je uoči Dana zlatne vrpce, odnosno Međunarodnoga dana djece oboljele od malignih bolesti, učenicima i nižih i viših razreda (polaznicima izvannastavnih aktivnosti) govorio o zloćudnim bolestima općenito, a posebice kod djece. Osim teorijskoga dijela učenicima je iznimno
zanimljiva bila prezentacija medicinskih instrumenata koje koriste liječnici opće prakse. Tako su učenici mjerili tlak, pregledavali uho i provjeravali količinu kisika u tijelu.
U vrlo opuštenom i ugodnom druženju učenici su se podsjetili informacija koje su već znali te naučili još mnogo toga novoga.
Međunarodni simbol borbe protiv raka među djecom je zlatna vrpca, a svrha obilježavanja ovoga dana je informiranje javnosti o problemima s kojima se susreću mali bolesnici i njihovi roditelji.
Ovo je bila jedna od aktivnosti koja će se održati u virovskoj školi povodom Dana zlatne vrpce koji se obilježava 15. veljače.
Tekst: Danijela Sunara-Jozek