Grad Križevci je poticajnom naknadom u iznosu od 13.272,28 eura odnosno 100 tisuća kuna uspio riješiti dugogodišnji problem s nedostatkom stalnog pedijatra u drugoj smjeni.

Naime, nakon provedenog Javnog poziva za ostvarivanje prava na poticajnu naknadu za 2023., gradonačelnik Mario Rajn i doktorica medicine specijalistica pedijatrije Zdenka Škorić Kovačić potpisali su danas Ugovor o dodjeli poticajne naknade čime je osigurana adekvatna zdravstvena zaštita za najmlađe sugrađane.

Prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik je istaknuo zadovoljstvo što je na ovaj način riješen dugogodišnji problem: „Svjesni problem s nedostatkom doktora medicine specijalista ginekologije i pedijatrije uveli smo poticajnu naknadu kako bi ih motivirali da dođu raditi u Križevce. Vidimo da je ovo bio dobar korak budući da smo u kratkom roku osigurali i ginekologa i pedijatra. Mislim da će roditelji sada napokon biti mirni budući da će djeca napokon imati stalnog doktora specijalista pedijatrije koji će ih pratiti od rođenja pa do prelaska kod doktora obiteljske medicine.“

Sama doktorica medicine specijalistica pedijatrije Zdenka Škorić-Kovačić naglasila je: „U Križevce sam došla nakon TV priloga koji je svojim sadržajem mene privukao, a ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković prezentirala je problem na takav način da sam u tom trenutku, kao netko tko brine o najmlađem naraštaju, odlučila da ipak dođem i da pomognem. Uvjete koje nudi Grad Križevci je zaista nešto što je vrijedno svake pohvale i pored tog novčanog bonusa koji se daje, ono ljudsko što zrači iz svih tih njihovih želja, namjera i vizionarskog pogleda je zaista nešto što je vrijedno svake pohvale i respekta.“

Osim poticajne naknade, s obzirom da se doktorica doselila iz Novog Vinodolskog, Grad Križevci riješio je i stambeno pitanje za doktoricu. Potpisivanje ugovora upriličeno je u prostorima Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Križevcima, a potpisivanju je prisustvovala i ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković.