U prostorima Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Đurđevcu danas je otvoren novi prostor fizikalne terapije u što je Županija uložila 150 tisuća kuna iz svog proračuna.

Kao što je pojasnila ravnateljica Doma zdravlja Mirjana Hanžeković, novi su prostori duplo veći, površine oko 150 kvadrata, što će doprinijeti većoj kvaliteti rada fizikalne terapije.

Prostori jesu važni, no ništa su bez ljudi, bez stručnog kadra koji odrađuje sav posao. Riječ je o 80 pacijenata dnevno, katkad i više, a sve to odrađuje tim od šest djelatnika. Važno je da nema previše čekanja i da se odvija po procedurama“, istaknula je ravnateljica Hanžeković te spomenula i ostala ulaganja u Dom zdravlja, koja su realizirana uz financijsku pomoć Županije: „Rekonstruirali smo stomatološku ordinaciju u Svetom Ivanu Žabnom, što je vrijedno 250 tisuća kuna, a uskoro će početi i radovi na ordinaciji obiteljske medicine u Đelekovcu u kojoj smo nedavno zaposlili i liječnicu. U Đurđevcu planiramo i otvorenje oftalmološke ordinacije, za što je Županija osigurala 300 tisuća kuna, a radimo i na projektno-tehničkoj dokumentaciji za rekonstrukciju cijele zgrade đurđevačkog Doma zdravlja, kao i zgrade u Križevcima.

Otvorenje novih prostora podržao je i gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči koji je kazao:

Pozdravljam ulaganja Županije u đurđevački Dom zdravlja, a svaka ovakva investicija poboljšava zdravstveni standard za sve pacijente s područja grada i okolnih općina. Naravno, potrebno je ulagati i u ljude te zajednički moramo pristupiti problemu nedostatka liječnika, a nadam se da će ovakvih investicija biti što više.“

Župan Darko Koren kazao je kako su ovakve investicije ohrabrenje koje daje novu energiju i entuzijazam te dodao:

Sustavi o kojima brinemo – školstvo i zdravstvo su sustavi u kojima ulaganjima nema kraja, a njihov se razvoj sastoji od niza koraka, velikih i malih. Ovo je jedan takav korak u našoj težnji unaprjeđenja zdravstvenog sustava, a zasigurno će donijeti velik napredak kako zaposlenicima, tako i pacijentima. Kao što smo čuli, bit će mnogo više prostora što će omogućiti i veću kvalitetu rada.“

Kada je riječ o ulaganjima, spomenimo kako je ranije ove godine rekonstruirano centralno grijanje u Domu zdravlja, što zahvat vrijedan 640 tisuća kuna, a Županija osigurava i dva milijuna kuna za rad đurđevačkog Tima 2 hitne medicine, koji djeluje u sklopu županijskog Zavoda za hitnu medicinu.

Naš cilj je građanima Đurđevca i okolice omogućiti dostupnost svih zdravstvenih usluga, kao i modernizirati Dom zdravlja, a uz materijalna ulaganja u objekte i opremu, neizostavna su ulaganja i u stručne kadrove“, zaključio je župan.

Župan, ravnateljica Hanžeković i gradonačelnik Janči zatim su, uz zamjenika župana Ratimira Ljubića, pročelnicu Maju Blažek i zaposlenike Doma zdravlja, obišli novouređene prostore te djelatnicima fizikalne terapije poželjeli mnogo uspjeha u radu.

Služba ureda župana

Koprivničko – križevačka županija (2022). [online] Nastavljaju se investicije Županije u zdravstvo – građani Đurđevca i okolice dobili novi prostor za fizikalnu terapiju. Dostupno na: Nastavljaju se investicije Županije u zdravstvo – građani Đurđevca i okolice dobili novi prostor za fizikalnu terapiju (kckzz.hr)   [15.09.2022]