Dana 11. rujna 2023. godine, u sklopu obilježavanja Hrvatskog olimpijskog dana, patronažna sestra Andrea Horvat, mag. med. techn., održala je inspirativno predavanje u Osnovnoj školi Molve, područnoj školi Medvedička. Njezino predavanje je naglasilo važnost pravilne prehrane i redovitog bavljenja fizičkom aktivnošću za zdravlje i dobrobit svih generacija.

Tijekom ovog posebnog događaja, učenici su imali priliku naučiti o ključnim aspektima zdrave prehrane i kako integrirati redovitu tjelesnu aktivnost u svoj svakodnevni život. Patronažna sestra Andrea Horvat je podijelila svoje znanje i iskustvo kako bi potaknula mlade generacije na brigu o vlastitom zdravlju i boljem razumijevanju važnosti tjelesne aktivnosti i uravnotežene prehrane.

Ovo predavanje je bilo izuzetno važno jer je povezivalo teme olimpijskog duha s konkretnim savjetima o tome kako se svatko može aktivno brinuti o vlastitom zdravlju i dobrobiti, bez obzira na dob ili razinu sportskog talenta.

Ovim događanjem, Hrvatski olimpijski dan dobio je dodatnu dimenziju, ističući važnost edukacije i promocije zdravog načina života, što je ključna komponenta postizanja sportskih uspjeha i dugoročnog zdravlja.