U sklopu projekta “Zdravo srce, zdrava budućnost”, a u suradnji sa Gradskom knjižnicom “Franjo Marković” Križevci dana 13. veljače u Križevcima je održano predavanje za građane „Kardiološki ste bolesnik, a što dalje?“

Predavači su bili Eugen Fucak, dr.med.spec. interne medicine i subspecijalista kardiologije, nutricionistica Iva Butković, dipl. ing., preh. teh. te kineziolog Ivan Đuroci, mag.cin. educirali su građane važnosti podizanja kvalitete života kardioloških bolesnika, uzimajući u obzir propisane terapije, važnost zdrave prehrane i prilagođavanje fizičkih aktivnosti stanju kardioloških bolesnika.

Ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković kazala nam je kako se projekt provodi od 2022. godine. -Cilj projekta je podizanje svijesti o kardiološkim bolestima te prevenciji istih.

Danas su nam o tome govorili naši stručnjaci, ističući prevenciju i liječenje kardioloških bolesti uzimajući u obzir prehranu i fizičku aktivnosti koje pomažu u prevenciji – istaknula je ravnateljica.

Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije u sklopu Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali” za razdoblje 2014-2020 iz Europskog socijalnog fonda.
Ukupna vrijednost projekta je 393.784,50 kuna, te je iznos bespovratnih sredstava 393.784,50 kuna od čega su sredstva Europske unije 85%, a Državnog proračun 15%.
Sadržaj ovog promidžbenog materijala isključiva je odgovornost Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije.

Više informacija o EU fondovima na: http://strukturnifondovi.hr http://www.esf.hr/