Ferdinandovčani su nakon tri mjeseca zamjena ponovno dobili stalnu obiteljsku liječnicu. Ambulantu opće medicine u tamošnjem Domu zdravlja preuzela je mlada liječnica Marta Trnski (26) iz Bjelovara koja je prije dolaska u Podravinu radila u Rovišću. Medicinu je, kaže ona, studirala u Rijeci, nakon diplomiranja radila je na Krku i u Rijeci, a od ove se godine vratila u svoj rodni kraj.

– Brat je zubar u Kloštru Podravskom i kad sam vidjela da je raspisan natječaj za ambulantu u Ferdinandovcu, odlučila sam za njim doći u Podravinu. Dobila sam i bolje uvjete u odnosu na Rovišće pa ću u Ferdinandovcu raditi do odlaska na specijalizaciju. Kad će to biti ne znam, a još nisam odlučila ni što ću specijalizirati – priča nam dr. Marta Trnski. Zanimljivo je i da mlađa sestra dr. Marte studira stomatologiju pa je mladi naraštaj iz njene obitelji vezan uz medicinu, iako dosad od uže rodbine nitko nije bio u doktorskim vodama. Od prošlog tjedna Marta je počela raditi u Ferdinandovcu, a oduševljena je kako su je prihvatili pacijenti i medicinska sestra Ana – Marija Molvarec Bezjak.

– Polako upoznajem pacijente i mogu reći da su svi ljubazni. I općinska vlast vodi brigu o zdravstvu tako da mi je osiguran smještaj, a još ne znam hoću li koristiti potporu koju daju liječnicima obiteljske medicine jer ne znam koliko ću se zapravo zadržati u Ferdinandovcu – priča nam Marta. Ferdinandovčani su veseli što opet imaju obiteljsku liječnicu, iako su svjesni da dr. Marta Trnski neće dugo brinuti o njihovom zdravlju.

– Normalno je da mladi liječnici teže izazovima i da se ne vide u općoj medicini, ali barem ćemo neko vrijeme imati našu doktoricu. Nama je najvažnije da ne moramo ići u okolne sredine kod doktora, a za doktoricu Martu imam same pohvale, iako sam tek jednom bio kod nje. Vidi se „na prvu” da je stručna i da ima strpljenja za nas – kaže Željko Molvarec.

Dinko Borozan (2024), Liječnica Marta Trnski (26): “Došla sam za bratom u Podravinu”[internet] <raspoloživo na: https://podravski.hr/lijecnica-marta-trnski-26-dosla-sam-za-bratom-u-podravinu/> [13.06.2024.]