Hvale vrijednu akciju proveli su zajedničkim snagama Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije i Gimnazija Fran Galović Koprivnica. U ovoj županijskoj zdravstvenoj ustanovi došli su na ideju da prostor u kojem borave i svoj red za liječnika čekaju oni najmlađi pacijenti učine ugodnijim i prikladnijim njihovom uzrastu.

– Bijele zidove odlučili smo oslikati kako bi kod djece razbili strah od pedijatra, sestara i bijelih hladnih prostora. Želja nam je bila u prostor unijeti boju i toplinu, a to je najlakše uz pomoć nekih likova koja su djeci draga i poznata. Ideju smo predstavili profesorici Ivi Bolfek koja je nakon kratko razmišljanja okupila ekipu učenica, a one su našu ideju prenijele u djelo. Rezultat je i više nego odličan što su potvrdili i mali pacijenti – pojasnio je Nino Ivanuš, pomoćnik ravnateljice Doma zdravlja, zadužen za kvalitetu zdravstvene zaštite.

Profesorica Iva Bolfek okupila je točno 27 gimnazijalki koje su u roku od nekoliko tjedana marljivo radile ponedjeljkom i srijedom.

– Slikanje je počelo u rujnu i radovi su nakon dva mjeseca gotovi, potrajalo je jer se oslikavalo samo ponedjeljkom i srijedom kad ambulanta nije radila. Dom zdravlja nam je osigurao materijale, a ideje su osmislile same učenice. Izuzetno sam ponosna na cijelu ekipu koja je pokazala da su jako kreativne i talentirane i spremne priskočiti u pomoć kad zatreba – rekla je profesorica Iva Bolfek.

Sonja Badalić (2023) FOTO Male pacijente u pedijatrijskoj čekaonici sa zidova će razveseljavati crtani likovi [internet] <raspoloživo na: https://podravski.hr/foto-male-pacijente-u-pedijatrijskoj-cekaonici-sa-zidova-ce-razveseljavati-crtani-likovi/> [23.11.2023]