Osim nove doktorice u Molvama, nova je i stomatološka ordinacija koja je u rukama mladog i simpatičnog doktora Davida Bijelića i sestre Mirjane Škurdija.

David je rođen u Koprivnici te je pohađao Gimnaziju Fran Galović, a nakon toga diplomirao je na Stomatološkom fakultetu u Zagrebu.

Stomatologiju kako kaže odabrao je vjerojatno zato što u obitelji postoji tradicija vezana za medicinu.

– Djed je bio doktor veterine, otac je doktor medicine, a ja sam se odlučio za doktora dentalne medicine – započinje David.

Sve je više mladih doktora koji za svoje prvo radno iskustvo, ali i za stalni radni odnos biraju manja mjesta, možda zbog odnosa s pacijentima ili se jednostavno pronalaze u manjoj sredini.

– Radno mjesto u Molvama bila je prilika za stalno zaposlenje i izazov za profesionalno usavršavanje. Cilj mi je bio raditi u javnom zdravstvu zbog širine i kompleksnosti problema s kojima pacijenti dolaze tražiti pomoć – govori.

Iako mu Molve nisu prvo radno iskustvo i dalje smatra kako prekratko radi u javnom zdravstvu da bih mogao objektivno procijeniti prednosti i mane sustava. No, jasno zna što očekuje od svojih pacijenta.

– Očekujem dobru komunikaciju. Jedan od glavnih problema s kojima se svakodnevno susrećemo je kada pacijenti ne dolaze redovito na preglede, već se jave nakon dugo vremena dok je situacija u ustima već problematična. Rješavanje takvih stanja je dugotrajniji proces te ga nije moguće riješiti u jedan ili dva termina – ističe.

Upitali smo kako se po njegovom mišljenju snašao u novoj ordinaciji.

– Zadovoljan sam s tim što su općina Molve i Dom zdravlja uredili i opremili ordinaciju modernom opremom. Za snalaženje na novom radnom mjestu pomogla mi je puno i sestra Marijana – kaže.

Ordinacija dentalne medicine Molve broji oko 1700 pacijenata, a David prema svakome ima jedan profesionalan odnos.

– Korektan odnos prema pacijentima je prioritet bez obzira gdje radim pa tako i u Molvama. Jesu li me mještani prihvatili, još ne mogu ocijeniti jer sam tu kratko vrijeme. Nadam se da hoće – priča nam.

Ovaj, na prvu samozatajan doktor svoje slobodno vrijeme voli provesti u krugu obitelji i prijatelja.

– Dosta mi je važna društvena strana života, kave s prijateljima i druženja. U slobodno vrijeme čitam, slušam muziku. Volim putovati i ljeti ploviti morem – govori.

A za sam kraj otkrio nam je koliko mu je praksa na fakultetu značila i koliko ga je on pripremio za prve, samostalne radne korake kao doktora dentalne medicine.

– Pripremio me dobro, ali kao i u svakom zanimanju važna je praksa i primjena znanja u praksi. Pomogli su mi savjeti iskusnih kolega, sestara i dentalnih tehničarki jer mi je prvo radno mjesto bilo u Domu zdravlja Koprivnica – zaključuje mladi stomatolog David Bijelić.