Ovaj je tjedan predsjednik Odbora za zdravstvo Gradskog vijeća Grada Đurđevca doktor Ivica Jendrašić sazvao radnu sjednicu Odbora na kojoj se raspravljalo o aktualnoj tematici dostupnosti opće i specijalističke usluge u Domu zdravlja Đurđevac koji svojim uslugama uz grad i prigradska naselja pokriva i okolnih sedam općina.

Odbor je predložio Gradskom vijeću i gradonačelniku Hrvoju Jančiju donošenje nekoliko mjera vezanih uz područje zdravstva koje je potrebno ugraditi u rebalans proračuna, a radi osiguravanja potrebnih sredstava. Ključna mjera je osiguravanje liječnika specijalista pedijatra i još jednog specijalista ginekologa za što je predloženo osigurati po 100.000,00 kuna za svakog liječnika.

Uz navedenu mjeru predložene su i druge mjere koje će biti predmet zajedničkih razgovora s nadležnim Domom zdravlja Koprivničko- križevačke županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković podržao je i prihvatio prijedloge Odbora te ih je uputio gradonačelniku radi uvrštavanja i pripreme proračuna za slijedeću sjednicu Gradskog vijeća.

https://djurdjevac.hr (2022) [online] “Nove mjere u zdravstvu: za dolazak pedijatra i ginekologa Grad Đurđevac će osigurati 200 tis. kn” Dostupno na: Nove mjere u zdravstvu: za dolazak pedijatra i ginekologa Grad Đurđevac će osigurati 200 tis. kn – Grad Đurđevac (djurdjevac.hr) [10.10.2022.]