U organizaciji Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, dana 17. ožujka 2023. godine održan je stručni skup na temu „Kada i zašto palijativna skrb“ gdje su prisustvovali mnogi predavači, iz svih zdravstvenih ustanova dok je posjećenost istoga bila iznad očekivanoga.

U organizaciji Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije i pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije, u petak, 17. ožujka 2023. godine održan je stručni skup „Kada i zašto palijativna skrb“. Skup je održan s ciljem isticanja multidisciplinarnosti te važnosti međusobne suradnje uključenih u skrb za bolesnike u potrebi za palijativnom skrbi.

Na samom početku okupljene je pozdravila  ravnateljica Doma zdravlja Mirjane Hanžeković te predsjednika Povjerenstva za razvoj palijativne skrbi pri Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske i ravnatelja Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“, dr. Mate Devčića. Kroz stručni program, održano je osam predavanja iz područja organizacije palijativne skrbi, boli, prehrane i hidracije, hitnih stanja, duhovnosti, komunikacije i volontera u palijativnoj skrbi. Uz veliki odaziv brojnih dionika zdravstvene i socijalne skrbi, uspješno su  razmijenjena znanja i iskustava iz različitih aspekata palijativne skrbi.