U srijedu, 18. siječnja župan Darko Koren je sa suradnicima posjetio Općinu Virje te se susreo s načelnikom Mirkom Perokom koji je gostima predstavio aktivnosti i projekte koji se provode i planiraju na području općine. Uz zahvalu Županiji na pomoći i dugogodišnjoj konstruktivnoj suradnji, načelnik Perok je istaknuo kako Općina i u godini koja je pred nama planira realizaciju brojnih programa i projekata koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života stanovnika Virja i naselja u sastavu općine.

Župan Koren je istaknuo kako Virje u mnogočemu prednjači te naglasio prijateljski odnos i sinergiju Općine i Županije koja doprinosi stvaranju adekvatnih uvjeta, daljnjem razvoju i podizanju životnog standarda za sve mještane koji žive na području virovske općine.

Posjet Općini je iskorišten i za obilazak prostora u kojem su smještene ordinacije koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o ordinacijama obiteljske i dentalne medicine. Kako bi liječnicima i pacijentima osigurali što kvalitetnije uvjete, Općina je realizirala projekt rekonstrukcije zgrade zdravstvene ambulante kojom je izgrađena pristupna platforma za osobe slabije pokretljivosti te je ugrađeno dizalo pa pacijenti sada imaju još lakši pristup medicinskim uslugama. Projekt kojim je dodatno poboljšana kvaliteta i dostupnost zdravstvenih usluga vrijedan je 80.944 eura te je većinski sufinanciran sredstvima Općine, a dio (oko 20 tisuća eura) je osiguran na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja.

Dodajmo kako Općina u suradnji sa Županijom ove godine planira i energetsku obnovu zgrade na kojoj je u prijašnjim zahvatima zajedničkim sredstvima obnovljeno krovište i stolarija.

Uz župana Darka Korena i načelnika Mirka Peroka, sastanku i obilasku zdravstvenih ordinacija su prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković, županijske pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek te pročelnica JUO Općine Virje Kristina Filipović.

Služba ureda župana

Koprivničko-križevačka županija (2023.)[online] “Ordinacije u Virju dobile dizalo, pacijentima olakšan pristup zdravstvenim uslugama ” Dostupno na : Ordinacije u Virju dobile dizalo, pacijentima olakšan pristup zdravstvenim uslugama (kckzz.hr) (kckzz.hr) [20.01.2023.]