Na poticaj Doma zdravlja Koprivničko – križevačke županije realizirani je projekt „Velika djeca za malu djecu” u kojem su učenici Osnovne škole Đurđevac, članovi Likovne skupine od 5. do 8. razreda oslikali su prostorije Pedijatrijske ordinacije Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije u ispostavi Đurđevac. U rad su se uključili i učenici 6. i 7. razreda Odjela za učenike s teškoćama u razvoju Đurđevac i njihova učiteljica Sanja Flajs-Vidaković. Sveukupni broj uključenih osnovnoškolaca je 22 učenika.
U prvoj fazi učenici su pod mentorstvom učitelja Likovne kulture Zorana Vidakovića predložili motive koje će oslikavati, te su svoje ideje pretvorili u skice. Oslikavanje je trajalo od siječanja do ožujka, ali se zbog rada ordinacije održavalo samo srijedom. Učenici su se motivirano i s velikom voljom uključili u ovu akciju kako bi dosadašnji prostori zavičajnim motivima i bojom razveselili male pacijente i učinili im boravak u ambulanti što ugodnijim.
Zahvaljujemo svim učenicima i njihovim učiteljima koji su sudjelovali u realizacije projekta „Velika djeca za malu djecu“.